Heel veel mensen noemen het ‘creperen’ of ‘kramperen’. Tegenwoordig zijn campings hip en leuk, sfeervol ingericht. Er worden leuke, gezellige activiteiten georganiseerd en de kampeerders met de wc-rol onder hun arm zijn zo goed als uitgestorven! Hier onder vind je zeven redenen waarom je écht een keer gekampeerd moet hebben.

  1.  Je bent altijd buitenJe eet buiten, leest een boek voor de tent, ligt bij het zwembad, gaat badmintonnen of drinkt ’s avonds een wijntje in de open lucht. Doordat je vaak de zon op je snoet hebt, maak je veel endorfine aan, het ‘gelukshormoon’. En door de frisse lucht krijg je veel zuurstof binnen waardoor je meer ontspant en je bloeddruk daalt.
  2.  Geen schermtijdOp de camping kun je een keer écht ontspannen. Er is geen tv, Playstation of Wii en de telefoon en tablet worden veel minder gebruikt. Je hoeft je niet druk te maken om een gemiste oproep of een appje. Hierdoor kan je een keer genieten van quality time met je gezin of partner. Je hebt geen last van stress, drukte of schermen.
  3.  Je hebt sneller contact met anderen.Zoals je thuis of in een hotel niet zo snel zou doen, is contact maken met bijvoorbeeld de buren op de camping. Je ontmoet snel, gelijkgestemde mensen. Mensen die ook houden van het buitenleven, mensen die misschien ook houden van ’s avonds een drankje doen.
  4.  Kamperen is voor het hele gezinKinderen vinden kamperen helemaal het einde! De vrijheid, de leuke nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, ’s ochtends broodjes halen, spelen in het zwembad, fietsen/steppen/rennen, buiten eten, slapen in een tent of caravan en ga zo nog maar even door.  En terwijl de kinderen zich kostelijk vermaken, kan jij een goed boek lezen in de hangmat en met je partner een fijn gesprek voeren.
  5.  Voor ieder budget wat wilsHet kamperen kan je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Ben je niet zo’n kampeerder en ga je voor luxe? Dat kan! Tegenwoordig zijn er heel veel 4 en 5 - sterrencampings waar ook mogelijkheden zijn tot glamping. Maar wil je echt back to basic is kamperen heel erg goed te betalen. De spullen die je aanschaft zijn misschien een behoorlijke uitgave, maar dit loont zich doordat het meerdere jaren mee gaat.
  6.  Kamperen is gemakkelijkDenk jij met kamperen meteen aan gedoe met tentstokken of met de wc-rol onder je arm naar het toilet? Dat is echt verleden tijd! Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld opblaasbare (voor)tenten en zijn caravans, campers en tenten van alle gemakken voorzien. Ook hoef je bijna nergens meer met die wc-rol onder je arm naar het toilet.
  7.  Je huisdier mee op vakantie Fikkie mag gewoon mee. Op een groot aantal campings is een huisdier toegestaan. Hoe leuk is een strandwandeling of fietstocht samen met de hond. Bovendien scheelt het ontzettend in de kosten voor een pension of de oppas.